Προσφορά MAGOS TOURS

Παρασκευή, 14 Οκτ 2016

magos tours.pdf

Διαβάστε περισσότερα...

Προκήρυξη πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για προμήθεια διαδραστικών συστημάτων διδασκαλίας

Τρίτη, 13 Δεκ 2016

Kάντε κλικ εδώ για να δείτε την προκήρυξη

Διαβάστε περισσότερα...

Προσφορά TEZARIS TOURS

Παρασκευή, 14 Οκτ 2016

tezaris tours.pdf

Διαβάστε περισσότερα...

 
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Σήμερα 11
Χθες24
Τη βδομάδα 11
Προηγούμενη βδομάδα 351
Το μήνα 684
Προηγούμενο μήνα 924
Σύνολο 90086
Χρήστες 0
Επισκέπτες 4

Οι Δραστηριότητες του Σχολείου Μας

 

Οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται στο σχολείο μας είναι αρκετές και στοχεύουν στην προώθηση των κλίσεων των μαθητών. Στα πλαίσια αυτά έχουμε δημιουργήσει ομάδες με θέμα τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον κ.α. Συγκεκριμένα, στο σχολείο αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται ομάδες θεάτρου, χορωδίας και περιβάλλοντος. 

Το σχολείο μας κάθε χρόνο οργανώνει εκδηλώσεις και γιορτές για τις εθνικές μας επετείους για να ενθυμίσει στους μαθητές την ιστορία του τόπου μας, να προωθήσει τη δημιουργική τους ενασχόληση και την συνεργασία μεταξύ τους. Κάθε χρόνο γιορτάζουμε τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου, 7ης Μαρτίου και 25ης Μαρτίου  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Οργανωτές των εορτασμών είναι  οι μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Παράλληλα γίνεται η τελετή ανακήρυξης Σημαιοφόρων και Παραστατών του Σχολείου καθώς επίσης και η παράδοση της σημαίας  του σχολείου στους μαθητές ή μαθήτριες με την υψηλότερη βαθμολογία. Εκδηλώσεις εορτασμού γίνονται και για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Τα Χριστούγεννα, πριν τις διακοπές, διοργανώνεται εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν οι μαθητές-μαθήτριες των Α΄και Β΄τάξεων. Στις αρχές του Ιούνη, σε ιδιαίτερη εκδήλωση, γίνεται η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων  πολιτισμού, αγωγής υγείας και περιβάλλοντος που εκπονούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς που τελειώνει, ενώ η Στ΄ τάξη παρουσιάζει μια θεατρική παράσταση ανεβάζοντας κάποιο έργο διασκευασμένο από το αρχαίο ή το σύγχρονο θέατρο. Τέλος, εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο προς τιμή των αποφοίτων του σχολείου μας από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων είναι επίσης ο κύριος οργανωτής των εκδηλώσεων για τις Απόκριες.

Το σχολείο μας, κάθε χρόνο οργανώνει 3 περίπου εκδρομές για όλες τις τάξεις ενώ κάθε τάξη μπορεί να πραγματοποιήσει μέχρι 9 διδακτικές επισκέψεις. 

 

Οι Περιβαλλοντικές Oμάδες του 2oυ Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου έχουν σαν σκοπό την ευαισθητοποίηση και την δραστηριοποίηση των μαθητών και του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την κοινωνία και το περιβάλλον. Mέχρι σήμερα οι μαθητές που ήταν μέλη τους έχουν επεξεργαστεί πολλά θέματα, κάθε χρόνο, εκπονώντας συγκεκριμένες εργασίες. Στην ενότητα των μαθητών της ιστοσελίδας μας θα βρείτε αναλυτικά εργασίες  που εκπονήθηκαν στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ομάδας.
Το σχολείο μας συμμετέχει κάθε χρόνο στα σχολικά πρωταθλήματα μπάσκετ, και ποδοσφαίρου καθώς και στους αγώνες στίβου. Οι διακρίσεις στο σύνολο των ετών συμμετοχής μας είναι πολλές και σημαντικές.
Joomla Templates: by JoomlaShack