Προσφορά MAGOS TOURS

Παρασκευή, 14 Οκτ 2016

magos tours.pdf

Διαβάστε περισσότερα...

Προκήρυξη πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για προμήθεια διαδραστικών συστημάτων διδασκαλίας

Τρίτη, 13 Δεκ 2016

Kάντε κλικ εδώ για να δείτε την προκήρυξη

Διαβάστε περισσότερα...

Προσφορά TEZARIS TOURS

Παρασκευή, 14 Οκτ 2016

tezaris tours.pdf

Διαβάστε περισσότερα...

 
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Σήμερα 92
Χθες94
Τη βδομάδα 92
Προηγούμενη βδομάδα 476
Το μήνα 92
Προηγούμενο μήνα 1334
Σύνολο 86780
Χρήστες 0
Επισκέπτες 5

Συστήματα Διαδραστικής Μάθησης

Διαδραστικός πίνακας

Όλες οι αίθουσες διδασκαλίας διαθέτουν διαδραστικό πίνακα ή διαδραστικό προβολέα. Η χρήση τους έχει στόχο να επηρεάσει τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του σχολείου με ποικίλους και εναλλακτικούς τρόπους:

  • Με το να κρατά αμείωτη την προσοχή των μαθητών στο μάθημα, προωθώντας τον ενθουσιασμό για μάθηση.

  • Παρέχοντας περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή, συνεργασία και ανάπτυξη των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών.

  • Με την ανάληψη πρωτοβουλιών και την εφαρμογή καινοτομιών.

Η γενική εκδοχή θέλει τη διαδραστικότητα να αποτελεί την «αμοιβαία ανταλλαγή» δράσης μεταξύ ανθρώπων ή μεταξύ ανθρώπων και αντικειμένων ή καταστάσεων. Ο διαδραστικός πίνακας (interactive whiteboard) και ο διαδραστικός προβολέας προωθεί τη συνεργατική μάθηση, παρουσιάζει κάθε εκπαιδευτική πηγή με ένα ιδιαίτερα ελκυστικό τρόπο και καθιστά τη διαδικασία της μάθησης ενδιαφέρουσα τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Τα βασικά σημεία καινοτομίας στον τρόπο διδασκαλίας που προσφέρει η χρήση του διαδραστικού πίνακα σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας είναι ότι παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλη την τάξη τη στιγμή που ο εκπαιδευτικός δρα ως συνεργάτης των μαθητών κατευθύνοντας τη διαδικασία της μάθησης. Σε περιπτώσεις μάλιστα δραστηριοτήτων με περισσότερες από μια προσεγγίσεις, ευνοείται ο χωρισμός των μαθητών σε ομάδες με αποτέλεσμα να προωθείται η ομαδοσυνεργατική μάθηση.

 

 

Joomla Tutorial: by JoomlaShack